Renovatie

Renovatie

Oog voor detail bij renovatie en restauratie

Vakmanschap en ambacht komt vaak echt goed tot zijn recht bij een renovatie of restauratie van een woning of een monumentaal pand met een geschiedenis. Tijdens alle jaren wordt het pand door verschillende oorzaken belast. Dat maakt onderhoud noodzakelijk. De vakmensen van Bouw- en Renovatiebedrijf Tent staan graag voor u klaar voor renovatie en restauratie.

Veroudering, slijtage: renovatie is nodig

Tijdens het gebruik slijt een gebouw en neemt het (energie) prestatievermogen af. Daarvoor bestaan diverse aanleidingen. Denk hierbij aan veroudering door weersinvloeden, slijtage door gebruik van het pand en gebreken door (kleine) ongelukken in en om het gebouw.

Inspectie: de noodzaak voor renovatie en onderhoud

Om alle oorzaken van veroudering en slijtage van het pand in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen is een regelmatige inspectie van belang. Zo kunnen hoge onderhoudskosten voor renovatie of restauratie op lange termijn voorkomen worden.

Restauratie: vakmanschap

Bij restauratie wordt het gebouw in de authentieke staat hersteld. Aan de hand van de geschiedenis van een pand, wordt de juiste aanpak bepaald. Denk hierbij aan het onderzoeken van gemeentelijke archieven en het bekijken van de originele tekeningen van het gebouw. Vooral bij restauratie om oudere gebouwen waarbij zeer specifieke bouwtechnieken gebruikt is, is het vakmanschap van onze professionals een waardevolle competentie.

Waardebehoud van uw pand

Restauratie en renovatie draagt bij aan de duurzaamheid van een pand. De bouwkundige staat van een pand is immers van grote invloed op de levensduur en uiteindelijk ook op de marktwaarde van het onroerend goed. Renovatiebedrijf Tent staat u dan ook graag bij in de juiste aanpak. Neem gerust contact met ons op!

Komt u er niet helemaal uit?

Ga naar onze contactpagina of
neem contact met ons op via 0596-620142.

Contact opnemen